Anita Witzier laat zich niet opnemen in Anita wordt opgenomen

  • Geplaatst: Maandag 6 maart
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT In het nieuwe seizoen van Anita wordt opgenomen zoomt Anita Witzier niet in op één bepaald aspect in de gezondheidszorg, maar volgt ze de levenscyclus. Het nieuwe seizoen begint op 15 mei. 

De presentatrice laat ze zich dit keer niet een paar maanden vastzetten. In plaats daar van kijkt de presentatrice mee met artsen en verpleegkundigen met steeds een ander specialisme in een andere leeftijdsgroep. Ze volgt daarbij de levenscyclus, meldt KRO-NCRV.

Mensenlevens

“Al jaren beheerst de zorg het nieuws. Ik ben ontzettend onder de indruk van de manier waarop artsen en verpleegkundigen te werk gaan”, zegt Anita. “Ze hebben te maken met een hoge werkdruk, waarbij het echt gaat om mensenlevens. Tegelijkertijd zijn zij met zo’n enorme bevlogenheid en toewijding aan het werk, ik heb hier veel bewondering voor.”

Verslavingskliniek

In het eerste seizoen van Anita wordt opgenomen (2015), liet zij zich twee maanden opnemen in een psychiatrische inrichting. Ze verbleef een tijdje op een open psychiatrische afdeling in Hilversum en op een gesloten afdeling in Almere. Voor het tweede seizoen in 2016 draaide de presentatrice een aantal maanden mee in een verslavingskliniek en zag met eigen ogen wat een verslaving met iemand doet.

Het derde seizoen van Anita wordt opgenomen begint op 15 mei bij KRO-NCRVReageren op dit artikel