Arjen Robben neemt afscheid van Oranje

Kijk nu

NET GEMIST Arjen Robben wilde naar eigen zeggen nog één keer laten zien wat hij in huis had. De buitenspeler nam het Nederlands elftal op sleeptouw met twee goals tegen Zweden. Dat was niet genoeg om het WK2018 in Rusland te halen. Nu zwaait de Groninger af.

Arjen Robben maakte in 2003 zijn debuut voor het Nederlands elftal. Veertien jaar later nam de buitenspeler van Bayern München afscheid. In de Amsterdam ArenA, waar hij als zestienjarig jongetje zijn debuut maakte voor FC Groningen in het duel met Ajax.

Geen play-offs

Ondanks de drive van Arjen Robben plaatste het Nederlands elftal zich niet voor het WK2018 in Rusland. De mannen van Dick Advocaat moesten met zeven goals verschil winnen van de Zweden om zich te plaatsen voor de play-offs. Het bleef uiteindelijk bij een verschil van twee.

96 interlands

"Ik wilde nog één keer laten zien wat ik in huis had. Volgens mij ging dat goed, want ik speelde een lekkere wedstrijd. Ik dribbelde continu en ik was gevaarlijk", zei de buitenspeler na afloop tegen de NOS. Ook kwam hij nog even gevat uit de hoek naar aanleiding van zijn vele blessures tijdens zijn interlandperiode, waardoor hij tot 96 interlands kwam. "De man van glas heeft het het langst volgehouden."

Teen van Casillas

Arjen Robben, volgens kenners als laatste overgebleven van een gouden generatie, zal vooral herinnerd worden door de WK-finale van 2010, waarin hij Oranje naar de wereldtitel kon schieten. De teen van Casillas voorkwam echter eeuwige roem voor de Bedummer.Reageren op dit artikel