Arme Aladdin wordt verliefd op prinses(1992)

  • 13 augustus 2017, 20:00 - 21:35 uur
  • SBS 9

ANIMATIE Disney-film Aladdin gaat over een arme jongen (Aladdin) die probeert te overleven met zijn beste vriend, het aapje Abu. Aladdin wordt verliefd op prinses Jasmine, maar liefde tussen een arme jongen en een prinses is natuurlijk niet vanzelfsprekend.

Jafar, de slechterik in de film, komt op het spoor van een lamp die hem kan helpen de macht in handen te krijgen. Helaas voor hem ligt deze lamp in een grot waar hij niet in mag. Alleen een eerlijk persoon zoals Aladdin mag de grot betreden.

Prinses

Prinses Jasmine heeft genoeg van het leven in het paleis. Ze besluit zich onder het volk te begeven wanneer ze gedwongen wordt om te trouwen met een prins. Aladdin en Jasmine ontmoeten elkaar en Aladdin is meteen verliefd. Ondertussen zit Jafar achter Aladdin aan omdat hij hem nodig heeft voor de lamp.

Lamp met geest

De lamp belandt uiteindelijk gelukkig niet bij Jafar, maar bij Aladdin en zijn aapje Abu. Aladdin krijgt van de geest in de lamp drie wensen en alles lijkt eindelijk goed te gaan. Maar dan laat Jafar weer van zich horen. Lukt het Aladdin om met Jasmin te trouwen en Jafar te slim af te zijn?

Bekende stemmen

In deze oorspronkelijke versie sprak Robin Williams de stem in van de geest, de andere stemacteurs zijn minder bekend. In de Nederlandse versie van de animatiefilm zijn onder anderen Pierre Bokma, Laura Vlasblom en Johnny Kraaijkamp jr. te horen.

  • Regisseur: Ron Clements, John Musker
  • Scenario schrijver: Ron Clements, John Musker, Ted Elliott, Terry Rossio
  • Componist: Alan Menken
  • Acteurs: Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin, Jonathan Freeman, Frank Welker
  • Prijzen: Genomineerd voor 5 Oscars. Won die voor beste filmmuziek en beste liedje.

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag