Art Rooijakker gaat terug in de tijd(2018)

  • 17 mei 2018, 19:50 - 20:25 uur
  • NPO 2

QUIZ Art Rooijakkers presenteert de nieuwe dagelijkse kennisquiz Bij de tijd. In twee rondes moeten twee kandidaten vragen beantwoorden over gebeurtenissen die in het verleden op de dag van de uitzending plaatsvonden.

In de nieuwe, dagelijkse kennisquiz Bij de tijd draait het om de dag van vandaag. In twee rondes moeten twee kandidaten vragen beantwoorden over historische gebeurtenissen die in het verleden op de dag van de uitzending plaatsvonden. De kandidaat die het beste presteert, speelt de finale.

Geen publiek

Het is een studioprogramma zonder publiek. Presentator Art Rooijakkers moest daar in het begin erg aan wennen. “Ik heb eerder Het beste brein van Nederland gepresenteerd. Dat was in een grote studio met veel publiek. Dit voelde alsof ik in een huiskamer zat, een beetje zoals Per seconde wijzer. Ik vond het altijd knap hoe Kees Driehuis erin slaagde om ondanks die kleine bewegingsruimte er toch een fijn programma van te maken. Ik hoop dat ons dat ook is gelukt.”

‘Feest der herkenning‘

Volgens Rooijakkers houdt daarmee de vergelijking wel op. Wat Bij de tijd volgens hem van andere quizzen onderscheidt: “Het is vooral een feest der herkenning. Omdat de onderwerpen bekend voorkomen - zeker voor oudere kijkers - roepen ze veel emotie op. Automatisch denk je terug aan die periode; hoe je leven er toen uitzag, wat je je nog kan herinneren van die specifieke gebeurtenis. Ook ik had bij het presenteren heel vaak het gevoel van: o ja, dat kan ik me nog herinneren!”

  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag