Art Rooijakkers over het Gouden Televizier-Ring Gala 2017

  • Geplaatst: Donderdag 12 oktober
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Omdat Jan Smit met Beste zangers is genomineerd voor de Ring presenteert Art Rooijakkers het Gala alleen. Maar dat gaat best lukken.

Hoe kijk je terug op je debuut van vorig jaar?

“Met een goed gevoel. Het is natuurlijk bijzonder om het Gouden Televizier-Ring Gala te mogen presenteren. Daarnaast is de samenwerking met Jan mij prima bevallen; we hadden een prettige chemie.”

Maar omdat Jan is genomineerd met Beste zangers, sta je er nu alleen voor…

“Ja dat hoorden we heel laat. Hartstikke leuk voor Jan dat hij is genomineerd voor de Ring; ik gun het hem van harte! Tegelijkertijd vind ik het jammer dat ik de show nu in mijn eentje moet presenteren.”

Zelf was je vorig jaar genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Hoe was dat?

“Toch wel een beetje ongemakkelijk. Er was lang gedubd wanneer in de uitzending die prijsuitreiking zou zijn. Er is voor het begin gekozen. Kon ik de rest van de avond mijn wonden likken, haha.”

Baalde je dat je niet had gewonnen?

“Welnee. Dat Humberto Tan de Televizier-Ster kreeg, vond ik meer dan terecht. Hij had met RTL Late night echt iets neergezet. Ik weet: het is een cliché, maar ik vond het al een voorrecht om bij de genomineerden te zitten. Natuurlijk hoop ik ‘m ooit eens te winnen, want het zijn belangrijke tv-prijzen. Anita Witzier had er zeven nominaties voor nodig, dus ik heb nog even.”

Hoe anders is het presenteren van het Ring Gala vergeleken met een reguliere liveshow?

“Allereerst het publiek. Dat bestaat voor het grootste deel uit genodigden; nota bene collega’s uit de televisiewereld. Sommigen zitten er in spanning omdat ze genomineerd, anderen zijn juist blij omdat ze net een prijs hebben gewonnen en weer anderen zijn teleurgesteld omdat ze een prijs aan zich voorbij hebben zien gaan. Dat zorgt voor een andere dynamiek dan wanneer je een spelshow met kandidaten presenteert. Bovendien moet ik me houden aan een vrij strak draaiboek, waardoor er weinig ruimte is voor improvisatie. Een eervolle klus is nooit makkelijk.”

Zelf won je vier jaar geleden de Ring met Wie is de Mol? Wat zijn nog meer memorabele Ring-momenten voor jou?

“De keren dat we met Wie is de Mol? Genomineerd waren en niet wonnen (in 2011 en 2012), vond ik minstens zo memorabel. Op het moment dat je hoort dat je bent genomineerd, kijk je enorm naar die avond uit. Wekenlang zit je in spanning, voel je die tinteling in je buik toenemen naarmate de dag dichterbij komt. Wat ga je zeggen als je wint? Wie bedank je? Die voorpret is fantastisch. Als je eenmaal de Ring hebt gewonnen, weet je ook: dit was het dan. Dit euforische gevoel komt nooit meer terug.”Reageren op dit artikel