Art Rooijakkers over Wie is de Mol? 2018

  • Geplaatst: Donderdag 23 november
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Wie is de Mol? Is het Ron Boszhard, Simone Weimans, Ruben Hein, Loes Haverkort, Olcay Gulsen, Emilio Guzman, Stine Jensen, Jean-Marie van Tol, Bella Hay of misschien Jan Versteegh? Presentator Art Rooijakkers laat zijn licht schijnen over de kandidaten van het 18e seizoen…

Hoe zou je deze groep typeren?
“Dit is volgens mij één van de best voorbereide groepen in jaren. Ze hebben zich verdiept in spelstrategie, vorige seizoenen teruggekeken en oud-kandidaten gesproken. Hierdoor hadden ze stuk voor stuk vooraf al hun speltactiek bepaald. Dit seizoen kent geen safe spaces, iedereen gaat er direct hard in.”

Ben je zelf betrokken bij de casting?
“Hooguit in een adviserende rol. Ik word eigenlijk het hele jaar getipt over mogelijke kandidaten of gepolst door collega’s die interesse hebben. Die suggesties geef ik netjes door, maar het is aan anderen om te bepalen wie het meest geschikt zijn. We streven altijd naar een bepaalde balans en harmonie in de groep, het spel is al intens genoeg zonder interne strijd.”

Is dat gelukt?
“Dat zal blijken! Maar dat is voor ons als makers ook het bijzondere aan Wie is de Mol? We kunnen alles nog zo goed uitdenken en voorbereiden, zodra ‘t begint is het van en aan de kandidaten.”

Wie is de Mol? is vanaf zaterdag 6 januari te zien op NPO 1Reageren op dit artikel