Autistische jongen op vrijersvoeten in Atypical

Kijk nu

NET GEMIST Nieuw op Netflix: de serie Atypical. De autistische Sam wil een vriendin, maar vindt het moeilijk om gevoelens van andere mensen te begrijpen. Gelukkig zijn er veel mensen die hem willen helpen, maar of hij veel aan hun goede raad heeft…

Sam is achttien en wil graag een vriendin. Tot zover niets bijzonders. Alleen heeft hij een autistische stoornis, waardoor hij het moeilijk vindt om gevoelens van anderen te begrijpen. Dit zorgt voor allerlei misverstanden en ingewikkelde situaties.

Sam

Gelukkig staat er een hele batterij mensen in Sams omgeving klaar om hem een handje te helpen. Ten eerste is daar zijn vriend Zahid, al is het maar de vraag of de tips van deze casanova wel zo waardevol zijn. Verder probeert moeder Elsa hem zo veel mogelijk bij te staan. Haar ideeën over wat goed is voor haar zoon staan vaak lijnrecht tegenover die van Sams therapeut Julia.

Atypical

Atypical is een luchthartige dramaserie, die soms tegen komedie aanschuurt. Da’s linke soep met een onderwerp als autisme, want het laatste wat de makers willen is de spot drijven met de stoornis. “We hebben hard ons best gedaan om er zeker van te zijn dat dat niet gebeurt”, legt hoofdrolspeler Keir Gilchrist uit aan Entertainment Weekly.

“Er was echt niets in de serie wat op mij overkwam als een makkelijke grap, zelfs niet bij het lezen van het scenario. Als dat zo was geweest, dan had ik geen interesse gehad in dit project.”

Atypical is nu te zien op Netflix.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag