AVROTROS maakt tv-serie naar boeken van Simone van der Vlugt

  • Geplaatst: Maandag 13 november
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS AVROTROS komt met een nieuwe thrillerserie gebaseerd op de boekenreeks van schrijfster Simone van der Vlugt. De serie LOIS zal in het najaar van 2018 drie keer te zien zijn. Elke aflevering behandelt een deel van de trilogie. 

De boeken Aan niemand vertellen (2012), Morgen ben ik weer thuis (2013) en Vraag niet waarom uit 2014 vormen de basis van de serie. De serie zal voornamelijk gefilmd worden in Alkmaar, de thuisbasis van hoofdpersonage Lois. Wie in de reeks spelen is nog niet bekend.

Succesvolle boekenreeks

Van de boekenreeks zijn in totaal 340.000 exemplaren verkocht. Het is niet de eerste keer dat een succesvol boek van Van der Vlugt is verfilmd. De Reünie, de creatie uit 2004 was in 2015 op het witte doek te zien. Het is wel de eerste keer dat een boek van Van der Vlugt (op de foto met partner) tot tv-serie gemaakt wordt.

Regisseur

De serie wordt geproduceerd door Endemol Shine en zal geregisseerd worden door Lourens Blok. Blok regisseerde eerder Vechtershart en Nieuwe Buren. De tv-serie heeft een bijzondere opzet: er zullen maar drie afleveringen gemaakt worden, maar elke aflevering duurt anderhalf uur.Reageren op dit artikel