B-Mannschaft tegen AustraliŽ(2017)

  • 19 juni 2017, 16:45 - 17:50 uur
  • NPO 2
Kijk nu

VERSLAG De Duitse bondscoach vaardigt een B-elftal af naar de Confederations Cup.; o.a. Özil, Hummels en Neuer kregen rust. Wel van de partij is Amin Younes, die dit seizoen als vleugelspeler van Ajax indruk maakte tegen Schalke 04.

Hoe sterk is het Duitse team? Dat is de vraag in deze openingswedstrijd van de Mannschaft tegen Australië. Bondscoach Joachim Löw gaf veel van de steunpilaren van het team dat drie jaar geleden wereldkampioen werd rust, zodat die na de zomer fris aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. En volgend jaar zomer wel kunnen schitteren in Rusland, tijdens het WK. Dus geen Özil, Hummels of Neuer, maar mindere goden als Plattenhardt, Stindl en Amin Younes.

Geschiedenis schrijven

De vleugelspeler van Ajax kan dit toernooi wel geschiedenis schrijven: hij kan de eerste Duitser worden die als speler van een Nederlandse club voor de Mannschaft mag uitkomen. En als hij net zoveel indruk maakt als in de Ajax-wedstrijd tegen Schalke 04, is hij volgend jaar zomer misschien wel weer in Rusland te zien.

Confederations Cup

Voetballiefhebbers krijgen de komende weken wedstrijden uit de Confederations Cup voorgeschoteld. In dit toernooi spelen de wereldkampioen (Duitsland), de organisator van het komende WK voetbal (Rusland) en de kampioenen van de zes werelddelen (Portugal, Chili, Kameroen, Mexico, Nieuw-Zeeland en Australië, de kampioen van de Aziatische voetbalzone) tegen elkaar. Dit doen ze in twee poules van vier landen; daarna volgen halve finales en een eindstrijd. Dit alles vindt plaats in vier stadions in Rusland die volgend jaar ook gebruikt worden voor het WK.

  • Aflevering: 4 Confederations Cup: AustraliŽ - Duitsland

Reageren op dit artikel