BDO en PDC komen samen in Grand Slam of Darts

  • 11 november 2017, 18:00 - 01:00 uur
  • RTL 7

VERSLAG Spelers van de dartsbonden PDC en BDO strijden deze week in Wolverhampton om het Grand Slam of Darts. Namens Nederland doen titelverdediger Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Berry van Peer en Danny Noppert mee.

Het Grand Slam of Darts in Wolverhampton is een van de bijzonderste toernooien op de dartsagenda. Er doen namelijk spelers van twee verschillende bonden aan mee. Dartsorganisaties PDC en BDO gunnen elkaar het licht in de ogen niet, maar ieder jaar begraven ze de strijdbijl voor deze ene week in november. Dan staan de spelers van de twee bonden gebroederlijk naast elkaar.

BDO & PDC

Het krachtsverschil is overigens groot: De commerciële PDC won negen van de tien edities. De afgelopen twee jaar ging Michael van Gerwen er met de titel vandoor. De regerend wereldkampioen is ook dit jaar een van de vier Nederlandse deelnemers. Naast Van Gerwen hebben Raymond van Barneveld, Berry van Peer - de finalist van het jeugd-WK - en BDO-speler Danny Noppert zich gekwalificeerd.

Grand Slam of Darts

Het Grand Slam of Darts begint met de groepsfase. Deze duurt tot en met dinsdag 14 november. Uit iedere poule gaan de twee beste spelers door naar de knock-outfase. Deze wordt op woensdag en donderdag gespeeld. De twee dagen erna staan de kwartfinales op het programma en op zondag worden de halve finales en de finale gespeeld. RTL 7 doet dagelijks verslag van het toernooi.

  • Seizoen: 7
  • Aflevering: 1 Grand Slam Of Darts

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag