Binnenstebuiten (2017)

  • 8 december 2017, 18:50 - 19:25 uur
  • NPO 2

REPORTAGES De kijker wordt getrakteerd op een dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken. Het programma biedt een kijkje binnens- en buitenshuis, waarbij mensen vertellen over hun woning, interieur of moestuin. Onderwerpen zijn onder meer: huizen gemaakt van boomstammen, een driekamerflat met 200 cactussen, bijenkassen op het dak, oesterzwammen kweken op koffiedik, een vissenasiel, een moestuin voor de hele buurt en schapen in een duingebied. Chef-kok Alain Caron gaat op zoek naar culinaire initiatieven, terwijl zijn collega chef-koks Sharon de Miranda en Ramon Brugman twee keer per week een gerecht bereiden. Interieurstylist Eva van de Ven geeft advies en hulp binnenshuis en hovenier Martin Stuger tovert een balkon om. Boswachter Marieke Schatteleijn neemt de kijker mee op een reis door de Nederlandse natuur.

* Jacob en Maartje Faas worden een paar jaar geleden verliefd op een landbouwschuur in hun eigen dorp Groede. De schuur, blauw aan de buitenkant, heeft de perfecte ligging, veel ruimte en een fantastisch uitzicht op dit stukje Zeeland: Zeeuws-Vlaanderen. Het stel koopt de schuur casco en Jacob, die al heel wat klussen heeft geklaard, maakt er met eigen handen een droomplek van voor het gezin.

* Het aftellen naar Kerstmis is begonnen. Culinair specialist Alain Caron en sommelier Lendl Mijnhijmer ontmoeten fooddesigners Jennifer Foster en Lianne Koster in Amsterdam. De dames geloven dat eten meer is dan een primaire levensbehoefte. Want eten doe je allereerst met je ogen. Ze maken een lowbudgetfeestmaal, uitgaande van ingrediŰnten die de Voedselbank rond Kerst uitdeelt. Hierbij geven ze praktische tips voor het feestelijk opmaken van een bord, ˇˇk lowbudget. Alain blijft niet toekijken maar maakt natuurlijk ook iets lekkers en Lendl creŰert een feestelijke cocktail.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 2017

Reageren op dit artikel