BN?ers halen geld op voor Oogfonds

  • Geplaatst: Maandag 19 juni
Door: Televizier.nl

INFORMATIEF Aankomende woensdag komen verschillende BN’ers in actie voor het Oogfonds. Onder anderen Chantal Janzen, Ronald Giphart en Bart Chabot zetten hun beste beentje voor. 

Het Oogfonds heeft ook Derek Ogilvie, Vincent Bijlo – die vanaf zijn geboorte blind is – en radio-dj Lindo Duvall opgetrommeld voor de actie ‘Blind voor 1 dag’. De bekende actievoerders gaan zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar oogziektes.

Braillespeech

Met de actie wil het Oogfonds mensen laten ervaren hoe het is om een oogaandoening te hebben of zelfs blind te zijn. Lindo neemt dit streven serieus en is van plan om zijn ochtendshow op 100% NL blind te presenteren. Jan van Zwanen, de burgemeester van Utrecht, trapt de dag af met een braillespeech. Daarna maakt hij geblinddoekt een wandeling met Ronald Giphart en Oogfonds-directeur Edith Mulder.

Geblinddoekt

Om acht uur ’s avonds komt er alweer een einde aan de actie. In het Utrechtse stadhuis dragen onder anderen Ronald Giphart, Bart Chabot en Vincent Bijlo hun eigen werk voor aan een geblinddoekt publiek.  Reageren op dit artikel