BNNVARA zendt documentaire Leve de vrijwilliger! uit

  • Geplaatst: Donderdag 16 november
Door: Televizier.nl

DOCUMENTAIRE Michiel van Erp heeft voor BNNVARA Leve de vrijwilliger! gemaakt, een documentaire over de Nederlandse vrijwilliger.

De documentairemaker, die eerder Pretpark Nederland en MH17 het verdriet van Nederland maakte, kwam op het idee omdat hij diverse mensen kent die zich vrijblijvend voor anderen inzetten: “Het is soms onthutsend hoe vrijwilligerswerk bijdraagt aan het welzijn van ons allemaal. Ik hoop met deze film kijkers te inspireren en te motiveren ook een steentje bij te dragen aan onze maatschappij." 

Bijdrage

In Leve de vrijwilliger! volgt Van Erp verschillende mensen die een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse samenleving zonder daar een financiële vergoeding voor te krijgen. “Wie zijn zij? Wat motiveert hen? Wat hebben ze er allemaal voor over? En in hoeverre hebben anderen baat bij al die activiteiten?”,  zijn de vragen die Van Erp in de film probeert te beantwoorden.

Nationale dag van de vrijwilliger

BNNVARA draagt vrijwilligers een warm hart toe en programmeert de docu prominent op NPO 1. De omroep benadrukt het belang van het werk: zeker omdat uit cijfers blijkt dat de helft van Nederland jaarlijks onbaatzuchtig voor anderen werkt. Leve de vrijwilliger wordt, hoe toepasselijk, uitgezonden op de dag van de vrijwilliger.

'Leve de Vrijwilliger!' is 7 december om 21.30 uur te zien op NPO 1.Reageren op dit artikel