Borussia Dortmund met frisse moed tegen Atalanta

  • 15 februari 2018, 18:55 - 20:55 uur
  • RTL 7
Kijk nu

VERSLAG Geen kraker tegen Real of PSG, maar een Europa League-wedstrijd Atalanta Bergamo. Het is slikken voor de fans van Borussia Dortmund, dat niet verder mocht in de Champions League. De Duitsers spelen thuis.

Na een flitsende start is de eerste seizoenshelft voor Borussia Dortmund uitgelopen op een deceptie. De club zakte af naar de subtop van de Bundesliga en in de Champons League eindigde het team van trainer Peter Bosz als derde. En dat betekent dat er geen vervolg meer is op het hoogste Europese niveau. Troostprijs Europa League, dat is wat er rest voor de Borussen.

Trainerswissel

De matige resultaten van voor de winterstop werden Bosz fataal. De trainer, die afgelopen zomer met veel tamtam overkwam van Ajax, mocht vertrekken. Met nieuwe man Peter Stöger aan het roer wacht in de eerste knockout-ronde van het toernooi Atalanta Bergamo. De Italiaanse club plaatste zich ten koste van onder andere Everton voor deze fase van de Europa League. Borussia begint het tweeluik thuis.

Borussia Dortmund

Eén ding is zeker: Dortmund moet het in dit duel stellen zonder Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonees was de afgelopen jaren een van de sterspelers van de club, maar verruilde Dortmund voor een avontuur bij Arsenal in de Premier League. Maar liefst 63 miljoen euro leverde dat de Dortmundse clubkas op. En rust in de tent, want 'Auba' was afgelopen maanden meer stoorzender dan scherpschutter. Aan nieuweling Michy Batshuayi om tegen Atalanta voor de doelpunten te zorgen.


  • Seizoen: 21
  • Aflevering: 1 Borussia Dortmund - Atalanta

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag