Boxing 82: een bijzonder boksverhaal

SPORT VICELAND start donderdagavond met de docuserie Boxing ’82. Hierin staat een aan lager wal geraakte boksschool centraal, die zichzelf omhoog probeert te vechten.

Boxing ’82 vertelt het tragikomische verhaal van de gelijknamige boksschool. De club is aan lager wal geraakt en wil weer in de gratie van de boksfederatie komen. Dat blijkt lastiger dan op voorhand gedacht.

Boxing ’82

Het bijzondere aan Boxing ’82 is het feit dat het meer is dan alleen een plek waar wordt gevochten. Zo vervult de club binnen de harde Afrikaanderwijk in Rotterdam een sociale rol en is boven alles een familie. Dat wordt op een rauwe, oprechte manier weergegeven in deze documentaire van VICELAND.

VICELAND

VICELAND, de tv-zender van VICE, geeft een ongefilterde blik op hedendaagse thema’s als eten, seks, drugs en reizen en belicht de andere kant van het leven. De zender is te vinden op kanaal 26 van Ziggo, en kanaal 22 op Caiway. VICELAND vertelt lokale en internationale verhalen met series Bong Appétit met Abdullah Saeed; Tokyayo met Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig; Cyberwar met journalist Ben Makuch; en Epicly Later’d met o.a. regisseur Spike Jonze. De eerste aflevering van Boxing ‘82 is op 15 februari om 21:00 uur te zien op VICELAND.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag