Breaking Bad-acteur Jonathan Banks in Nederlandse film

Kijk nu

NET GEMIST Acteur Jonathan Banks, bekend van onder andere zijn rol als Mike Ehrmantraut in Breaking Bad, speelt mee in de Nederlandse productie Redbad. Dat liet de distributeur Splendid weten.

Redbad is een historisch epos van regisseur Roel Reiné over de gelijknamige Friese held, die met de Vikingen ten strijde trekt tegen christelijke Franken, die hun geloof met geweld willen verspreiden. Banks speelt de rol van Pepijn, de genadeloze koning van de Franken.

Jonathan Banks

Het is best bijzonder dat Banks meedoet aan de Nederlandse productie. Hij speelde ten slotte in Breaking Bad, die door velen wordt beschouwd als een van de beste series ooit gemaakt. Hierboven zie je een fanvideo over zijn personage Mike. Hij speelt in de voorloper Better Call Saul op Netflix nog regelmatig. Rond mei dit jaar kregen we het derde seizoen van de serie.

Redbad

Gijs Naber speelt de hoofdrol in Redbad, de zoon van de Friese Koning Aldigsl. Die kennen we uit bekende Nederlandse films als Zwartboek en De Heineken Ontvoering. Ook speelt hij in bekende tv-series in Nederland. In Penoza speelt hij de rol van Storm en in de Videoland-serie Zwarte Tulp staat hij bekend als Felix.


Reageren op dit artikel