Carice van Houten in film Brian de Palma

  • Geplaatst: Donderdag 29 juni
Kijk nu
Door: Televizier.nl

FILM Carice van Houten heeft een grote rol in de nieuwe thriller van de legendarische regisseur Brian de Palma. De Palma maakte klassiekers als Scarface en The Untouchables .

De laatste jaren was het wat stil rond de 76-jarige Brian de Palma. Zijn laatste film Passion, dateert uit 2012. Carice van Houten kan trouwens gewoon Nederlands praten op de set van Domino, want De Palma gaf eerder al de Nederlandse acteur acteur Mohammed Azaay een rol.

Jaime Lannister

En er doet nog een goede kennis van Carice mee: de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau, Jaime Lannister in Game of Thrones, speelt de hoofdrol. Carice is in diezelfde serie tovenares Melisandre. Een van de andere vrouwelijke hoofdrollen is voor Christina Hendricks, de roodharige femme fatale uit Mad Men.

Europa speelt hoofdrol

De film wordt ook nog eens deels opgenomen in Nederland; daarna verkast de crew richting België, Spanje en Denemarken. De opnames zijn al begonnen.

IS

Domino is een thriller waarin Nikolaj Coster-Waldau een Deense agent speelt die samen met collega Christina Hendricks, de moordenaar van zijn partner opspoort. Wat het stel niet weet is dat de dader voor de CIA werkt en achter de IS-cel aanzitdie verantwoodelijk is voor een aantal aanslagen in Europa.Reageren op dit artikel