Carsten Bjørnlund over The Legacy

  • Geplaatst: Maandag 6 november
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Onaangename verrassingen, nieuwe horizonten en een hartverscheurende tragedie. Het derde seizoen van de Deense dramaserie The legacy, over een rijk kunstenaarsgezin, staat weer bol van de dramatische ontwikkelingen. Een vooruitblik met Carsten Bjørnlund, oftewel Frederik Grønnegaard.

1. Frederik Grønnegaard (Carsten Bjørnlund)
“Mijn personage (oudste zoon, red.) Frederik is na zijn echtscheiding naar Californië verhuisd. Na wat tijd voor zichzelf heeft hij daar uiteindelijk een succesvolle advocatenpraktijk opgezet. En hoewel Amerika Frederik helemaal niet zo slecht bevalt, mist hij zijn ex en kinderen. Vandaar dat hij aan het begin van het seizoen terugkeert. Onuitgenodigd verschijnt hij op de eerste kunstexpositie van zijn dochter Hannah.”

2. Hannah Grønnegaard (Karla Løkke)
“Frederiks dochter die na de scheiding van haar ouders door haar tante Gro onder de vleugels is genomen. Hannah had een vrij nauwe band met haar grootmoeder Veronika (de vrijgevochten matriarch/kunstenares van de familie die aan het begin van het eerste seizoen overleed, red.). Ze vormt deel van een groep wilde jonge kunstenaars, heel artistiek en behoorlijk gewaagd.”

2. Gro Grønnegaard (Trine Dyrholm)
“Frederiks grote zus. Bazig vindt-ie haar. Sterk en vaak oervervelend. Hoewel de twee elkaar regelmatig in de haren vliegen, zal Frederik het uiteindelijk altijd voor Gro opnemen. Ze is en blijft immers familie.”

3. Emil Grønnegaard (Mikkel Boe Følsgaard)
“Frederiks jongere broer. De (gevangenis)ervaringen in Thailand en de dood van Thomas hebben er flink ingehakt. Frederik houdt zielsveel van zijn broer, misschien nog wel het meest van allemaal. En zoals dat gaat met een allesverzengende liefde: Emil krijgt alles gedaan bij Frederik. Vandaar dat Emil hem ook het meest pijn kan doen. En dat gebeurt soms.”

4. Signe Larsen (Marie Bach Hansen)
Jonge vrouw die Frederiks zus bleek te zijn, ontdekt dat ze onvruchtbaar is en zich gaat toeleggen op het fokken van biovarkens. Björnlund: “Voor Signe en alle personages geldt: wat willen we doorgeven aan de volgende generatie? Wat hierna?”

The Legacy, maandag - NPO 2  • 23.00 uurReageren op dit artikel