Charlize Theron wil niet volwassen worden(2011)

  • 20 juni 2017, 20:30 - 22:31 uur
  • RTL 8
Kijk nu

TRAGIKOMEDIE De ooit zo populaire Mavis Gary (Charlize Theron) zit in de put. Haar leven is niet wat het geweest is. Daarom besluit ze in Young Adult terug te gaan naar haar geboorteplaats. Hier probeert ze haar jeugdliefde terug te winnen.

Mavis Gary is aan lager wal geraakt. Zo populair ze op de middelbare school was, zo slecht gaat het nu. Ze is gescheiden, haar werk schiet niet op en ze is alcoholiste. Ze vindt dat het tijd is voor verandering. Dit gevoel wordt bevestigd wanneer ze een foto ontvangt. De foto met daarop de baby van haar ex-middelbareschoolvriendje is voor Mavis een teken dat ze zijn voorbestemd.

Kinderachtig

Met het idee dat ze haar ex-vriendje, Buddy Slade (Patrick Wilson), kan terugwinnen, vertrekt Mavis naar het dorp waar ze is opgegroeid. Hier komt ze oud-klasgenoot Matt Freehauf (Patton Oswalt) tegen. Hij vertelt haar dat haar plan egoïstisch en kinderachtig is. Is hij in staat Mavis te overtuigen? Of gaat zij door met haar onvolwassen gedrag?

Komedie

Charlize Theron is vooral bekend van grote films als MonsterSnow White and the Huntsman en Prometheus. In de komedie Young Adult laat zij een andere kant van zichzelf zien. Dit bleek een goede zet te zijn. Ze ontving een Golden Globe voor haar acteerprestaties in de film.


  • Regisseur: Jason Reitman
  • Scenario schrijver: Diablo Cody
  • Componist: Michael Barry, Rolfe Kent, Chris C. Benson, Rachel Chancey, Ryan Collison, Heather Gross
  • Acteurs: Charlize Theron, Patrick Wilson, Collette Wolfe, Richard Bekins, Patton Oswalt
  • Prijzen: Charlize Theron werd genomineerd voor de Golden Globe voor beste actrice.

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag