Christina Applegate laat eierstokken verwijderen

  • Geplaatst: Donderdag 12 oktober
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Christina Applegate (45) heeft haar eierstokken en eileiders preventief laten verwijderen. De Amerikaanse actrice hoopt met deze medische ingreep kanker te voorkomen.

Applegate verloor in 2008 haar nicht aan eierstokkanker. Uit onderzoek bleek dat ook zij drager is van de specifieke BRCA-genmutatie waardoor ze een verhoogd risico heeft ook ziek te worden.

Touwtjes

In een interview met ochtendshow Today vertelt Christina dat ze zelf de touwtjes in handen wilde houden en daarom besloot onder het mes te gaan: "Ik kon voorkomen dat ik ziek werd. Het is een opluchting. Weer een mogelijkheid die niet meer speelt. Laten we hopen dat ik nu niet onder een bus loop."

Borstkanker

Christina leeft al jaren met de ziekte. In 2008 werd de Married with children-sterzelf al behandeld tegen borstkanker. Ook die kankervariant is erfelijk, waardoor ze vreest voor haar zesjarige dochtertje Sadie: "De kans dat zij het ook heeft is erg groot. Over twintig jaar zal ze zich ook moeten laten testen. Hopelijk zijn er tegen die tijd nieuwe ontwikkelingen. Mijn hart breekt als ik eraan denk dat zij het ook kan hebben."Reageren op dit artikel