Clash tussen topclubs Real en PSG

  • 14 februari 2018, 20:00 - 22:35 uur
  • Veronica
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG Real Madrid presteert in eigen land matig, maar kan het seizoen redden in de Champions League. De loting koppelde de titelverdediger aan Paris Saint-Germain, de Franse miljardenclub die al jaren smacht naar Europees succes.

Uitgeschakeld in de Spaanse beker en een straatlengte achter in de competitie. Nee, Real Madrid beleeft bepaald geen topseizoen. Om het jaar nog enigszins te redden moet Real goed presteren in de Champions League. Maar de titelverdediger treft het niet met de loting: Paris Saint-Germain rolde uit de koker.

Prachtig affiche

Voor de voetballiefhebbers natuurlijk een confrontatie om van te smullen, relatief vroeg in het seizoen. Net als voor Real staat er ook voor PSG veel op het spel in dit achtstefinaleduel. De Franse miljardenclub is succesvol in eigen land, maar smacht naar aansprekende prestaties in Europa. De investeerders uit Qatar pompen er niet voor niets elk jaar zoveel geld in. Vier landstitels op rij zijn leuk, maar de Champions League telt pas echt.

Miljarden

De Champions League is in de afgelopen jaren van een miljoenenbal veranderd in een miljardenbal. Een aantal clubs uit de grote vijf competities heersen. De afgelopen vier edities werden door een Spaanse club gewonnen (driemaal Real Madrid en eenmaal Barcelona). Real Madrid won de Cup met de grote oren liefst twaalf keer. AC Milan volgt op gepaste afstand met zeven eindzeges, maar werd afgelopen seizoen zesde in de Serie A en doet niet mee.

  • Aflevering: 14/29 Real Madrid - Paris St. Germain

Reageren op dit artikel
Meer video's van Bij Andy in de auto

Tips voor vandaag