College Tour

AMUSEMENT In College Tour krijgen studenten sinds 2007 de kans om prominente en spraakmakende gasten uit binnen- en buitenland het hemd van het lijf te vragen. 

Twan Huys is de bedenker en presentator van het programma. Hij was jarenlang werkzaam als Amerika-correspondent en liet zich inspireren door de in de Verenigde Staten gebruikelijke town hall meetings; openbare bijeenkomsten waarbij het publiek in debat gaat met een (politieke) spreker.

Vooraanstaande gasten
Het programma heeft al veel vooraanstaande gasten weten te strikken. Zo waren uit eigen land onder anderen Mark Rutte, Jan Peter Balkenende, Neelie Kroes, Youp van ‘t Hek, André Kuipers, Harry Mulisch, John de Mol en Johan Cruijff al te gast. Onder de internationale gasten bevinden zich namen als Richard Branson, Bill Gates, John Cleese, Louis Theroux, Richard Gere, Sting, Whoopi Goldberg, de dalai lama, John Malkovich, Shimon Peres en Desmond Tutu.

Een gast centraal
In elke uitzending staat een gast centraal. Deze laat zich op een podium interviewen door Twan Huys en honderden studenten vanuit de zaal. Vragen uit het publiek worden afgewisseld met vragen van de presentator en videofragmenten die betrekking hebben op de gast in kwestie.

Locatie
De locatie waar het programma wordt opgenomen wisselt. Vaak vinden de opnames plaats in universiteiten en hogescholen, maar ook kerken, sporthallen, theaters en conferentiezalen zijn weleens gebruikt.

Holleeder
Eén uitzending zorgde voor maatschappelijke ophef. In 2012 was Willem Holleeder te gast en dat kwam de NTR op een storm aan kritiek te staan. Volgens velen was het ongehoord dat de topcrimineel op die manier een podium werd geboren. Holleeder is tot nu toe de meest controversiële gast geweest.