Complicaties tijdens operatie

  • 16 april 2018, 21:32 - 22:29 uur
  • RTL 4

DRAMASERIE De niertransplantatie van de tweeling verloopt niet volgens plan. Er zijn complicaties en het team moet een ingrijpende beslissing nemen. Shaun Murphy hakt enkele knopen door tijdens zijn korte vakantie met Lea.

Het gaat niet goed met de Siamese tweeling Jenny en Katie na de niertransplantatie. De artsen van het San Jose Boneventure Hospital zijn hierdoor gedwongen een ingrijpende beslissing te nemen. Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore ) keert in deze The good doctor terug van zijn korte vakantie met Lea. Neil Melendez (Nicholas Gonzalez) maakt hem duidelijk kenbaar dat hij niet blij is met de wijze waarop Shaun is vertrokken. Shaun heeft tijdens zijn afwezigheid enkele zaken op een rijtje gezet en deelt zijn bevindingen met dr. Glassman (Richard Schiff), die eveneens een hartig woordje met hem wil spreken. Neil is niet alleen druk met de gebeurtenissen in het ziekenhuis. Ook op privégebied speelt er het een en ander. Jessica heeft namelijk nieuws voor hem.

Tweelingrol

De eeneiige tweelingzussen Emily en Elizabeth Hinkler kruipen voor The good doctor in de rol van de Siamese tweeling Jenny en Katie. Volgens de twee actrices spelen ze graag met elkaar, maar zijn ze ook los te boeken. Samen speelden ze in 2016 in het toneelstuk My sister, dat gaat over een tweeling die er alles aan doet om hun dromen waar te maken, maar daar de nodige tegenwerking bij ondervinden. Toneelschrijver Janet Schlapkohl schreef het stuk speciaal voor Emily en Elizabeth. De zussen verhuisden in 2015 van Chicago naar Los Angeles. Volgens de tweeling zijn ze empathischer sinds ze in deze stad wonen.

  • Acteurs: Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Beau Garrett, Tamlyn Tomita
  • Seizoen: 1
  • Aflevering: 12/18 Islands, part two

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag