Danny demonstreert met 'neonazi-hipsters'(2017)

  • 7 december 2017, 20:55 - 21:50 uur
  • NPO 3

DOCUMENTAIRESERIE In Danny Demonstreert duikt Danny Ghosen onder in de wereld van radicale protestbewegingen. Hij leert de actiegroepen van binnenuit kennen en onderzoekt welke middelen deze activisten inzetten om hun gelijk te halen en hoe ver ze over grenzen willen gaan.

Danny Ghosen volgt in deze aflevering van Danny demonstreert de Identitäre Bewegung, een snelgroeiende jongerenbeweging in Europa die tegen islamisering is. Door de buitenwacht en de media worden ze ook wel neonazi-hipsters genoemd.

Crowdfunding

Danny ontmoet de groepering tijdens een demonstratie in Berlijn. De groep heeft via crowdfunding geld opgehaald om een boot te regelen. Hiermee gaan ze de zee op om schepen te stoppen die vluchtelingen redden.

Doelstellingen en issues

Door met de activisten op te trekken leert Danny de organisatie, de mensen, de woede, de doelstellingen en de issues kennen. Zijn ze modern en slim in hun organisatie? Hoe zetten ze bijvoorbeeld social media en internet in bij hun strijd? Hoe ziet hun agenda eruit? Je ziet het in Danny Demonstreert.


  • Seizoen: 4
  • Aflevering: 2/4 Identitire Bewegung

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag