De beste tv-tips voor deze zomer

  • Geplaatst: Dinsdag 11 juli
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT De zomer betekent vaak komkommertijd in televisieland (lees: oneindig veel herhalingen). Gelukkig hoeft de tv niet helemaal uit de komende maanden, want er zijn een paar programma’s om naar uit te kijken. Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

EK Voetbal Vrouwen 
‘Onze’ mannen plaatsten zich niet voor het EK vorig jaar, maar gelukkig hebben we ons vrouwenelftal nog! Op 16 juli staan de Oranjeleeuwinnen tegenover Noorwegen in de eerste poulewedstrijd van het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal. Daarna moet Nederland zien te winnen van Denemarken en België, willen de voetbalsters doorgaan naar de kwartfinale. Leuke bijkomstigheid: het EK wordt dit jaar in ons eigen land gehouden en de poulewedstrijden zijn zelfs al uitverkocht. De finale is op 6 augustus in het stadion van FC Twente. Hopelijk mogen we ‘onze’ vrouwen dan aanmoedigen. 

De NOS doet op NPO 1 verslag van de EK-wedstrijden met het Nederlands elftal. Tot zover bekend: 
Nederland – Noorwegen, op 16 juli vanaf 17.40 uur. 
Nederland – Denemarken, op 20 juli vanaf 20.35 uur. 
Nederland – België, op 24 juli vanaf 20.30 uur. 

Zomergasten 
Dit jaar heeft Zomergasten Janine Abbring gestrikt als presentatrice van het programma. Zij mag vijf Nederlanders én een Vlaming aan de tand voelen aan de hand van door hun gekozen fragmenten. De spraakmakendste gast dit jaar is misschien wel Roseanne Hertzberger. Zij kreeg in april bakken kritiek over zich heen, nadat ze zei dat E-nummers goed voor je zijn. Verder schuift burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan aan bij Janine, net als Artikel 1-lijstduwer Glenn Helberg, de Vlaamse acteur Wim Opbrouck en primatoloog Frans de Waal. Claudia de Breij staat als laatste op de gastenlijst.  

Vorig jaar kwam Mark Rutte langs bij Zomergasten en deed daar zijn bekende ‘Pleurt op’-uitspraak:

Zomergasten is van 23 juli tot en met 27 augustus 2017 elke zondagavond om 20.15 uur te zien op NPO 2.

De Slimste Mens
Het is weer zover: wie o wie is de slimste mens? Philip Freriks mag deze zomer opnieuw algemene kennisvragen voorschotelen aan de kandidaten van De slimste mens en hen uitleggen wat de puzzel-  en fotoronde ook alweer inhoudt. De gezellige brombeer Maarten van Rossum voorziet de kandidaten weer van zijn goudeerlijke jurycommentaar. De kandidaten die zich deze zomer moeten bewijzen, zijn onder anderen Jochem van Gelder, 3FM-dj Domien Verschuuren en tv-recensent Angela de Jong. Op 1 september is de finale en weten we wie VVD’er Klaas Dijkhoff opvolgt als Slimste Mens. Spannend!

De slimste mens is vanaf 24 juli om 20.25 uur te zien bij NPO 2. 

We Zijn Er Bijna!
Een groep ouderen die met een caravan door het buitenland trekt: dat levert heel leuke tv op! Vorig jaar trok We zijn er bijna! bijna 1,6 miljoen kijkers en was dus de zomerhit van 2016.  Deze zomer reist Martine van Os samen met haar oudere reisgenoten af naar Ierland. Ze beginnen in Dublin, bezoeken vervolgens een paar Ierse dorpjes en sluiten hun reis af in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Wij kunnen niet wachten! De reis naar Portugal van vorig jaar leverde in ieder geval al erg grappige beelden op:

We zijn er bijna! is vanaf 31 juli om 21.05 uur te zien bij NPO 1. 

Linda’s Zomerweek
Linda de Mol ontvangt deze zomer weer tien bekende gasten in haar zomerse studio en vraagt hen het hemd van het lijf. De BN’ers die dit jaar langskomen in de studio, zijn zeker niet de minste. Zo ploffen Patricia Paay en Jan Versteegh naast elkaar op de bank en is Giovanni van Bronckhorst samen met Elise Schaap te gast. Ook Epke Zonderland en Claudia de Breij geven een inkijkje in hun privéleven, net als Saskia Noort en Najib Amhali. Het laatste duo bestaat uit Astrid Joosten en de nu veelbesproken Beau van Erven Dorens. Wouter Hamel kruipt weer achter de piano en zingt de favoriete liedjes van de gasten. Een van Linda’s vaste rubrieken is het STOM-lijstje. Vorig jaar zat Richard Groenendijk op de bank en liet de kijkers eens goed weten wat hij allemaal stom vindt:  

Linda’s zomerweek is van 28 augustus tot 1 september om 20.30 uur te zien op RTL 4.Reageren op dit artikel