De Champions League is terug

  • 13 februari 2018, 20:00 - 22:35 uur
  • Veronica
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG De achtste finales beginnen met een liveverslag van Juventus - Tottenham Hotspur. Juventus is de verliezend finalist van vorig jaar, terwijl de Engelsen dit jaar indruk maakten met een zege op bekerhouder Real Madrid.

Na een pauze van ruim twee maanden ontwaakt de Champions League uit de winterslaap. De knock-outfase is aangebroken en begint met een liveverslag van Juventus - Tottenham Hotspur. Twee roemruchte clubs, maar wel met een onvergelijkbare Europese historie. Juventus stond liefst negen keer in de eindstrijd van de Europacup I of Champions League en won tweemaal de beker. Tottenham debuteerde pas in 2011 en kwam niet verder dan de kwartfinales.

Tottenham Hotspur

Wel presteert de formatie uit Londen dit seizoen verrassend goed. In een zware poule met onder meer Borussia Dortmund en Real Madrid eindigde Tottenham soeverein als eerste, na een knappe 3-1 zege op de Spaanse bekerhouder. Juventus is dus gewaarschuwd. Na dit duel volgt een samenvatting van FC Basel - Manchester City.

Miljarden

De Champions League is in de afgelopen jaren van een miljoenenbal veranderd in een miljardenbal. Een aantal clubs uit de grote vijf competities heersen. De afgelopen vier edities werden door een Spaanse club gewonnen (driemaal Real Madrid en eenmaal Barcelona). Real Madrid won de Cup met de grote oren liefst twaalf keer. AC Milan volgt op gepaste afstand met zeven eindzeges, maar werd afgelopen seizoen zesde in de Serie A en doet niet mee.

  • Aflevering: 13/29 Juventus - Tottenham

Reageren op dit artikel
Meer video's van Veronica

Tips voor vandaag