De eerste 10 valt in Maestro(2017)

  • 12 november 2017, 20:25 - 21:25 uur
  • NPO 1

MUZIEKPROGRAMMA Na het afvallen van Janny van der Heijden en Patricia Paay dingen nog zes kandidaten mee om de titel ‘Maestro’. Het thema van deze aflevering is filmmuziek en iemand heeft de smaak te pakken, want de eerste '10' komt voorbij.

Nog maar zes van de acht kandidaten dingen mee in dit seizoen van Maestro. Vorige week stond in het teken van populaire muziek en na Janny van der Heijden moest Patricia Paay de baton neerleggen. Het thema van deze aflevering is filmmuziek.

Filmmuziek

Ruud Feltkamp dirigeert Forrest Gump van Alan Silvestri, Remy Bonjasky Love story van Francis Lai en Hadewych Minis legt zich toe op Also sprach Zarathustra van R. Strauss. Verder passeren twee stukken van John Williams de revue: Dave von Raven dirigeert het beruchte Theme from Jaws en Waldemar Torenstra de Imperial march uit Star Wars. Maartje van de Wetering brengt tot slot een iets lichter stuk, namelijk het Looney tunes theme.

10, 10, 10!

Dit wordt een bijzondere aflevering van Maestro. De eerste 10 wordt uitgedeeld door de jury. Benieuwd wie dat uitmuntende cijfer in zijn zak mag steken? Kijk dan zondagavond naar een nieuwe aflevering van Maestro.


  • Regisseur: Marc Pos
  • Seizoen: 4

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag