De hoogtepunten van Solar(2017)

  • 12 augustus 2017, 23:15 - 00:10 uur
  • NPO 3
Kijk nu

REGISTRATIE Om van muziekfestival Solar te genieten hoef je er niet te zijn geweest. BNN maakte namelijk een verslag vanaf het festivalterrein. Geniet dus vanaf de bank van de zeer diverse line-up van het vierdaagse festival.

Een bredere line-up dan die van Solar Festival kom je niet snel tegen. Van rappers tot elektronische muziek en bandjes; het muziekfestival bedient een ruim publiek. Voor wie thuisgebleven is, of wil nagenieten van het muzikale spektakel, maakten Gwen van Poorten en Giel Beelen een verslag vanaf het festivalterrein.

Geen amateurs

Vooral muziekkenner Giel heeft zich thuisgevoeld op het festival. En de line-up van de main stage mocht er zijn: van drum-'n-bassheld Netsky, rapveteranen Rico & Sticks en talent Jonna Fraser tot crowdpleaser Chef'Special. Maar ook op housegebied was het programma sterk. Met Firebeatz, Julian Jordan en Erick E & Roog stonden er geen amateurs op het podium. BNN is het gelukt om vier dagen muziek, activiteiten en feest terug te brengen naar één uur.

Solar

De Maasplassen bij Roermond zijn al sinds 2005 eenmaal per jaar één groot festivalterrein. Solar begon destijds als een kleinschalig, tweedaags festival met niet meer dan een paar duizend bezoekers. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot vaste prik voor veel festivalgangers. Jaarlijks genieten zo'n 25.000 bezoekers niet twee, maar vier dagen van een zeer gevarieerde line-up. Maar muziek is niet het enige dat Solar Festival te bieden heeft. Het programma zit tjokvol met interessante spelletjes en geestig tijdverdrijf. Oprichter Marcel Mingers is daar duidelijk over: "Solar is een springplank voor de creatieve industrie."


Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag