De jonge jaren van Dr Phil

Kijk nu

NET GEMIST Hoe zag het leven van Phil McGraw eruit voordat hij bekend werd als tv-psycholoog Dr Phil? Dat is te zien in Bull, een op zijn jonge jaren gebaseerde misdaadserie.

Het levensdoel van Jason Bull? Snappen wat mensen drijft en die kennis gebruiken om ervoor te zorgen dat het recht zijn loop heeft. Dat doet hij met zijn bedrijf Trial Analysis Corporation (Rechtszaak-analyse bedrijf). Bull probeert te doorgronden wat juryleden en rechters vinden van de zaak en op die manier zijn cliënten verder helpen.

Drie universitaire promoties

Bull is een psycholoog met maar liefst drie universitaire promoties op zijn naam. Verder heeft zijn bedrijf een taalkundige, een hacker, een stylist en een oud-rechercheur in dienst. Allemaal letten die op verschillende dingen en allemaal dragen ze bij aan de goede afloop van zaken.

Woeste nacht

In de eerste aflevering staat hij een miljonairszoon bij. Die heeft een woeste nacht gehad met een vrouwelijke drugsdealer die bij hem op school zat. Als die dood wordt aangetroffen, vindt hij zichzelf terug in het beklaagdenbankje. Krijgt Bull hem vrij?

Dr. Phil

Dr Bull is gebaseerd op een echt persoon: Phil McGraw, beter bekend als tv-psycholoog Dr Phil. Voordat hij bekend werd bij het grote publiek, deed hij namelijk vergelijkbaar werk als fictieve collega Bull. Het titelpersonage komt voor rekening van Michael Weatherly, inderdaad, Tony DiNozzo uit NCIS.

Vanaf 9 februari op VideolandReageren op dit artikel

Tips voor vandaag