De laatste debatronde(2017)

  • 14 maart 2017, 20:35 - 22:10 uur
  • NPO 1
Kijk nu

POLITIEK PROGRAMMA De lijsttrekkers van de veertien grootste politieke partijen gaan aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen nog één keer met elkaar in debat. Rob Trip is de gespreksleider in de Statenpassage van de Tweede Kamer.

De lijsttrekkers van de veertien grootste partijen in de peiling krijgen aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland kiest: het debat nog één laatste kans om de zwevende kiezer aan zich te binden, of - beter nog - kiezers bij de concurrent weg te snoepen.

Asscher vs. Wilders

In de Statenpassage van het Tweede Kamergebouw gaan eerst de lijsttrekkers van de zes kleinste partijen in drietallen de strijd met elkaar aan. Daarna leidt Rob Trip twee rondes van vier confrontaties tussen de acht grootste partijen in de peilingen. Meest in het oog springt het debat tussen Lodewijk Asscher (PvdA) en Geert Wilders (PVV) uit de eerste ronde. In de tweede ronde staat er onder meer een een-op-eendebat tussen Jesse Klaver (GroenLinks) en Mark Rutte (VVD) op het programma.

Sleutelrol voor Segers

Een sleutelrol in dit slotdebat lijkt weggelegd voor Gert-Jan Segers. De ChristenUnie-voorman krijgt in de eerste ronde te maken met Rutte en in ronde twee met Wilders, lijsttrekkers van de twee partijen die het in aanloop naar de verkiezingen erg goed deden in de peilingen. Wellicht kan de redelijk onbekende Segers hen verrassende uitspraken ontlokken en zo toch nog de campagne op zijn kop zetten.


  • Regisseur: Jan de Roode

Reageren op dit artikel