De mayonaiseverslaving van Anne-Marie Jung in Vet Fit

  • Geplaatst: Dinsdag 6 maart
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Gezelligheid staat vol in het vaandel in het gezin van Anne-Marie Jung, en daar hoort lekker eten bij. De actrice wil echter terug naar een gezond lijf. In Vet fit gaat ze de strijd aan met de kilo’s en verleidelijke lekkernijen.

Waarom doe je mee aan Vet fit?
“Het doel is om mij vooral mentaal een stuk fitter te voelen dan nu. Ik denk dat je lichaam en geest in balans moeten zijn; bij mij is dat niet het geval. Ik weet hoe het is om me fit te voelen, maar ben een jaar geleden weer een beetje afgekalfd qua sportiviteit en eetgewoontes. Dat wil ik weer terug.”

Hoe kwam dat dan?
“Allerlei excuses: te druk, een ander schema voor een stuk dat ik moest repeteren; het sporten lukte niet meer. Ik wilde voor niemand onderdoen, ik ben erg gevoelig voor sociale druk. Als ik eenmaal die knop weer heb omgezet kan ik ook genieten zonder, of in ieder met geval minder.”

Je geeft in het programma aan dat je niet zo lekker in je vel zit, komt dat door de kilo’s of door de mentaliteit?
“De mentaliteit. Ik denk dat het niet zozeer de kilo’s zijn, want ik ben nog veel zwaarder geweest in m’n leven. Nee, ik moet gewoon het ritme erin krijgen, in de buitenlucht komen en gaan sporten.”

Jouw guilty pleasure is natuurlijk mayonaise…
“Absoluut!”

Ga je nu zonder doen?
“Nee, ik denk gewoon met minder. Ik wil niet zonder al die lekkere dingen. Ik ga van alles minimaal de helft minder eten en veel meer bewegen.”

Vind je het lastig dat de camera’s alles gaan filmen wat je doet en eet?
“Nou, ik ben wel benieuwd hoe het zal gaan met die camera’s. Dan gaat er toch weer een andere knop aan, zo van: ik ben nu in beeld! Dat is anders dan wanneer je alleen thuis bent en de snoepla opentrekt. Ik wil ook niet mijn man en kind alles gaan onthouden, dus er zal echt wel eens een nootje, chipje of een snoepje liggen thuis.”

Gaat je man meedoen om je te steunen?
“Ja, al zit mijn man van nature iets anders in elkaar dan ik. Hij heeft een iets andere mindset en een betere verbranding, maar hij heeft absoluut toegezegd dat ‘ie mij gaat steunen. En vanzelf gaat mijn dochter dan meedoen, dat is een smulpaap hoor.”

Hoe gaat het je lukken om deze levensstijl na die 100 dagen vast te houden?
“Door steeds te denken: wat voel ik me goed, dit wil ik vasthouden. Ik ben natuurlijk een positief mens, maar tussen de bedrijven door denk ik veel: pfff, wat ben ik moe. Ik denk dat het makkelijker is om iets vast te houden als je 100 dagen in een modus zit dan bijvoorbeeld drie weken. Het is best wel lang hoor, 100 dagen. Al denk ik dat het een goeie tijdspanne is waarin we echt resultaten kunnen behalen die je ziet en meetbaar zijn.”

Motiveert het je dat de mensen thuis mee gaan doen?
“Dat vind ik echt heel leuk! Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen, excuses en progressie. Dat geeft me het gevoel dat je samen sterk staat.”

Vet fit is vanaf 6 maart elke dinsdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Lees ook: OG3NE neemt afscheid van de wijn en pizza.Reageren op dit artikel