De natuur valt aan in The Day After Tomorrow(2004)

  • 14 november 2017, 20:30 - 22:50 uur
  • Veronica
Kijk nu

ACTIE In The Day After Tomorrow is de wereld slachtoffer van de desastreuze gevolgen van het broeikaseffect. Het leven van onder anderen Sam (Jake Gyllenhaal) hangt aan een zijden draadje.

Regisseur Roland Emmerich maakte met The Day After Tomorrow een spannende film over het broeikaseffect. Hij dompelt de Verenigde Staten onder in het natuurgeweld. Hagelstenen ter grootte van auto's, enorme tornado's en een nieuwe ijstijd: weinig blijft de Amerikanen bespaard.

Persoonlijk verhaal

En dat terwijl slimme wetenschapper Jack (Dennis Quaid, Vantage Point) de vice-president nog wel zo gewaarschuwd had. Maar hij wilde niet luisteren naar de onheilspellende voorspellingen en koos ervoor de kop in het zand te steken. Tegen deze achtergrond speelt ook het persoonlijke verhaal van Jack, die zijn ingevroren zoon (Jake Gyllenhaal, Everest) uit New York wil redden.

Natuurrampfilms 

Sinds de release van The Day After Tomorrow in 2004, zijn we al enkele natuurrampfilms rijker. Denk aan 2012, Pompeii en Geostorm die nu in de bioscopen draait. Maar naast fictionele natuurrampfilms is er bijvoorbeeld ook The Impossible, dat het waargebeurde verhaal vertelt van een gezin dat de tsunami uit 2004 in Thailand overleefde.


  • Regisseur: Roland Emmerich
  • Scenario schrijver: Roland Emmerich, Jeffrey Nachmanoff
  • Componist: Bob Beher, Harald Kloser, John Bires, James Bolt, Derek Casari, Don Cohen
  • Acteurs: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum, Dash Mihok, Jay O. Sanders

Reageren op dit artikel
Meer video's van Veronica

Tips voor vandaag