De Niro en Pfeiffer zijn maffioso's in The Family(2013)

  • 11 november 2017, 20:00 - 22:10 uur
  • Veronica
Kijk nu

MISDAADKOMEDIE Nadat maffiabaas Fred Blake (Robert De Niro) in The Family enkele gangsters heeft verklikt, moet hij met zijn vrouw Maggie (Michelle Pfeiffer) en hun twee kinderen onderduiken in Frankrijk. Voor hun eigen veiligheid, maar het gezin blijkt op hun beurt juist een gevaar voor het Franse stadje te zijn.

In de zwarte komedie The Family (Malavita) kan het maffiagezin maar niet wennen aan de nieuwe, Franse omgeving en gewoontes. En de Fransen ook niet aan hén. Hun oude streken zijn moeilijk af te leren.

Van explosie tot ziekenhuis

Geen lid van het gezin laat met zich sollen. En daardoor verloopt de eerste dag al dramatisch. Op school komen Warren (John D'Leo, Unbroken) en Belle (Dianna Agron, Glee) regelmatig in de problemen door geweld en criminele zaakjes. En een bezoek aan een supermarkt loopt dankzij Maggie explosief af. Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken, blijkt maar weer eens. En dat geldt absoluut ook voor Fred, die een loodgieter het ziekenhuis in slaat. 

Huisje, boompje, beestje

Maar om veilig onder te blijven duiken en niet opgespoord worden door wraakzuchtige gangsters, moet de familie Blake zich toch echt eens gaan gedragen. Onder toezicht van Robert (Tommy Lee Jones) doen ze hun uiterste best. Lukt het 't gezin om huisje, boompje, beestje te spelen? En blijven ze uit het vizier van de gangsters?

Scarface

The Family is voor Michelle Pfeiffer net als Robert De Niro (Goodfellas) niet de eerste maffiafilm waar ze in speelt. Ze brak in 1983 door in Hollywood dankzij haar rol in Scarface. Hierin speelde ze Elvira Hancock, die uiteindelijk de vrouw werd van Tony Montana. 


  • Regisseur: Luc Besson
  • Scenario schrijver: Luc Besson, Michael Caleo
  • Componist: Evgueni Galperine, Julien Baissat, Sacha Galperine, Michael Barosky, Nicolas Bourgeois, Matthieu Dal
  • Acteurs: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Dianna Agron, John D'Leo, Tommy Lee Jones

Reageren op dit artikel
Meer video's van Bij Andy in de auto

Tips voor vandaag