De rentree van Studio Voetbal(2017)

  • 13 augustus 2017, 22:50 - 23:50 uur
  • NPO 1
Kijk nu

TALKSHOW Na maandenlange afwezigheid keert Studio voetbal terug op televisie. Tom Egbers en consorten babbelen over voetbal en krijgen kritiek van kijkers, die wederom massaal voor de televisie zitten.

Studio voetbal is al jaren een vast format. Tom Egbers spreekt samen met NOS-analisten als Ronald Waterreus en wisselende gasten over de afgelopen voetbalweek. Het praatprogramma wordt altijd door een grote vaste kern voetballiefhebbers bekeken. Zij behoren echter ook tot de grootste groep critici.

Kritiek

Volgens voormalig Studio voetbal-presentator Jack van Gelder heeft dat niets met het programma te maken. Zo krijgt hij sinds zijn overstap naar Ziggo Sport plotseling goede kritieken. “Dat is het voordeel van de underdog zijn. Meer sympathie met minder kijkers? Misschien. Maar het heeft ook te maken met het instituut NOS, waar vaak zonder goede inhoudelijke argumenten tegenaan wordt geschopt”, vertelt hij in De Telegraaf.

Geen VI

Studio voetbal is nou eenmaal geen Voetbal inside (dat ook weer van start is gegaan) waarbij het vooral om vermaak draait. Het gaat over inhoudelijke en voetbaltechnische zaken, die soms een beetje saai zijn in vergelijking tot de schunnige grappen van René van der Gijp. Desalniettemin zal Studio voetbal ook dit jaar weer hoge ogen gooien op de zondagavond. Laat de galspuwers maar komen, daar trekt de NOS zich immers niets van aan.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag