De TV van gisteren: 1 miljoen voor In Holland Staat een Kerk

  • Geplaatst: Woensdag 1 november
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Je zou denken dat een programma over 500 jaar protestantisme niet direct tot de verbeelding spreekt, toch keken meer dan 1 miljoen mensen naar de muzikale show van de EO.

Jörgen Raymann presenteerde de show, Andries Knevel was erbij, net als veel muzikale gasten. De EO had het hip gemaakt door de verhalen van vijfhonderd jaar protestantisme met 3-D videomapping op de gevel van de Laurenskerk in Rotterdam te projecteren.

Maar er was hier en daar ook een kritiekpuntje.

Onschuldig?!

Het programma dat het voor de tweede achtereenvolgende week niet goed deed op RTL 4 was Onschuldig?! van Peter van der Vorst. Het programma over onschuldige mensen die toch veroordeeld zijn trok 582.000 kijkers, net zoveel als vorige week. De aflevering ging over Martien Hunnik, die acht jaar onterecht vast zat voor de zogenaamde showbizzmoord.

Het perfecte plaatje

Andere programma's deden het een stuk beter. Het best scorende van de dinsdagavond was De rijdende rechter met 1,4 miljoen kijkers, gevolgd door De wereld draait door (1,36 miljoen). Op RTL 4 deed Het perfecte plaatje het aardig met 1 miljoen kijkers. De deelnemers moesten zich deze week wagen aan een naaktshoot.

Toch won Tygo niet, die eer was voor Estelle Gullit die beide opdrachten op haar naam schreef.Reageren op dit artikel