De TV van gisteren: 1,4 miljoen voor finale Expeditie Robinson 2017

  • Geplaatst: Vrijdag 22 december
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS De finale van het survival-programma deed goede zaken en trok 1,4 miljoen kijkers richting RTL 5. Maar dat is wel een tikje minder dan vorig jaar.

In 2016 behaalde Expeditie Robinson nog een record toen boerin Bertie won voor een kijkerspubliek van 1,57 miljoen. Dit jaar was 'onbekende' Nederlander Carlos de beste. Hij bleek Soundos en Kaj te snel af met het schieten van kogels op een roos. 

Zoals ieder jaar was het ook dit jaar lang wachten voordat de winnaar bekend werd. Voor en tijdens de finaleproef werd er nogal wat afgepraat.

Maar uiteindelijk had iedereen vrede met de winnaar.

En tot slot nog een tip voor alle sportschoolgangers op een eiwitdieet:

Het Knoopgala

Op NPO 1 trok het Knoopgala 1 miljoen kijkers. Een muziekgala met verstandelijk gehandicapten en bekende artiesten als Racoon, Maan en Wolter Kroes. Paul de Leeuw presenteerde de avond. 

Notting Hill

RTL 4 deed het een stuk minder op primetime met slechts 400.000 kijkers voor Chantal blijft slapen, maar dat kwam omdat het hier om een herhaling van vorig jaar ging. Daarna volgde Gieren met Goor dat uitkwam op een magere 337.000. Net 5 was beter af met de klassieke Hugh Grant en Julia Roberts-romcom Notting Hill (451.000 kijkers).

Jinek

Laat op de avond trok Jinek de meeste belangstelling met 744.000 kijkers tegen 360.000 voor directe concurrent Humberto Tan. Bij Jinek kreeg een slecht beoordeelde oliebollenbakker het aan de stok met AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis vanwege de jaarlijkse oliebollentest in de krant. Hans bracht het er niet zo goed vanaf, hij beledigde de beledigde oliebollenbakker Jordy. 

En dat vond hij zelf eigenlijk ook.Reageren op dit artikel