De TV van gisteren: Een onvoorstelbare 3,5 miljoen kijkers voor De Luizenmoeder

  • Geplaatst: Maandag 5 februari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Het succes van De luizenmoeder lijkt geen grenzen te kennen. Er komen wekelijks 1 miljoen kijkers bij. En dus keken deze zondag 3,5 miljoen mensen naar de serie over Juf Ank, directeur Anton en basisschool De Klimop.

Het begon allemaal met een hele mooie 750.000 kijkers in week 1. Dat aantal werd gevolgd door 1,4 miljoen in week 2, 2,4 miljoen in week 3 en nu dus 3,5 miljoen kijkers. Tel daar nog een dikke miljoen mensen bij op die de serie later terugkijken en praktisch heel Nederland ziet deze aflevering van De luizenmoeder. Al die mensen zagen een aflevering over het 10-minuten gesprek waarin directeur Anton de ouders wilde laten glanzen en juf Ank die het moeilijk had.

De aflevering was weer uit het leven gegrepen.

Gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak.

Curling quiz

De docuserie Door het hart van China en Zondag met Lubach deden het beiden heel goed met 1,1 miljoen kijkers en Dit was het nieuws kon goed meekomen met 1 miljoen kijkers. Hetzelfde aantal als de serie Soof op RTL 4 scoorde. De curling quiz op NPO 1 trok een tegenvallende 797.000 kijkers. En de recensies op Twitter zijn ook niet om naar huis te schrijven.

College Tour

Op SBS 6 deden Klasgenoten (met Bobbi Eden) en Paleis voor een prikkie het heel goed met respectievelijk 896.000 en 790.000 kijkers. College tour op NPO 2 met Simone Kleinsma was goed voor 734.000 kijkers. Het was een mooie aflevering waarin Simone o.a. over het verlies van haar echtgenoot vertelde, maar er was sprake van enige afleiding.Reageren op dit artikel