De TV van gisteren: Prinses Beatrix is een kijkcijferkanon

  • Geplaatst: Donderdag 1 februari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Het was Beatrix-avond op de laatste dag van januari. De prinses werd 80 jaar en daarom geëerd met verschillende programma's. Beatrix 80 op NPO 1 trok 1,36 miljoen kijkers.

In Beatrix 80 gaven historicus Geert Mak en journaliste Jutta Chorus hun kijk op Beatrix als vorstin en als prinses. En ze stelden de vraag hoe het nu is met de prinses.

Wij zijn 80!

En er was nog meer Beatrix op NPO 1. In Wij zijn 80! werden bekende leeftijdsgenoten van Beatrix geïnterviewd door Herman van der Zandt. Carry Tefsen, Aart Staartjes, Jan Siebelink, Pleuni Touw, Wibo van der Linde, Sjaak Swart en Frans Weisz haalden anekdotes op aan het dagelijks leven en het nieuws uit die jaren. Wij zijn 80! trok 1,1 miljoen kijkers.

Het mooiste meisje

Het mooiste meisje van de klas begon aan een nieuw seizoen. In de eerste aflevering was het mooiste meisje Hilda, die ooit nog in een speciaal lied werd toegezongen door Clouseau. Hilda had een prachtig leven geleid met zelfs een bescheiden carrière in Hollywood.

Toch was er een minpuntje. Hilda bleek een warm pleitbezorger van een rare sekte.

Het mooiste meisje

Op RTL 4 deed Groeten uit 19xx het prima met bijna 1,3 miljoen kijkers. Dit keer vertrokken Frans Bauer, zijn vrouw Mariska en hun vier zoons naar 1986. Helaas werd het een weinig enerverende aflevering.

Voor de rest was het weer een feest der herkenning.Reageren op dit artikel