De TV van gisteren: Record voor Gordon Gaat Trouwen...

  • Geplaatst: Vrijdag 8 december
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Een recordaantal kijkers zat klaar om getuige te zijn van hét keuzemoment van  Gordon gaat trouwen... En kwam bedrogen uit. Gordon stelde 't namelijk nog lekker even uit.

Kent u de grap van die rasentertainer die ging trouwen? Nou, dat gebeurde niet... Pas in de laatste uitzending, letterlijk vlak voor het altaar, wordt duidelijk of de sympathieke Rogier of de stoute Manuel de nieuwe meneer Heuckeroth wordt. En dat was best wel een teleurstelling voor veel twitterende kijkers die allang hun favoriet lijken te hebben.

Eigenlijk vatte omroepicoon, bruiloftsgast en hartsvriendin Tineke de Nooij de hele uitzending samen in één blik.

RTL 5 groter dan RTL 4

Dankzij Expeditie Robinson was RTL 5 op primetime groter dan RTL 4 en dat komt niet vaak voor. De spannende weg naar de halve finale boede maar liefst 1.25 miljoen kijkers terwijl Chantal blijft slapen voorafgaand aan de trouwshow van Gordon 'slechts' 1.1 miljoen kijkers trok. Ook Luuk Ikink boeide meer kijkers dan zijn oude baas Humberto Tan. Luuks' extra lange Eilandpraat bleek goed voor 628.000 kijkers, terwijl RTL Late Night een aardige 583.000 kijkers vergaarde.

NPO 1 onder het miljoen

NPO 1 had een zware avond. Sowieso is de donderdag niet de meest gunstige voor de grootste publieke zender, maar ditmaal kwam op primetime niet één programma boven het miljoen. Alleen De reünie kwam met 968.000 kijkers in de buurt. Daarna zorgde Lang leve de vrijwilliger, de documentaire van Michiel van Erp, voor een enorme kijkcijferdip met een score van 457.000. Over mijn lijk wist de gemiddelde zenderscore iets omhoog te krikken naar 632.000 kijkers en Jinek sloot de avond af met een keurige 878.000 kijkers. Reageren op dit artikel