De TV van gisteren: Sport verslaat amusement op zaterdagavond

  • Geplaatst: Zondag 13 augustus
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Voetbal en atletiek bleken het meest in trek op een zaterdagavond waar de meeste zenders qua entertainment niets anders dan herhalingen aanboden.

Zo scoorde Studio Sport als enige op de late avond boven het miljoen met de samenvattingen van de eerste eredivisiewedstrijden van het seizoen. De 8e dag van het WK Atletiek in Londen bleef met 930.000 kijkers net onder de miljoenengrens. Fox Sports wist 439.000 kijkers te trekken met de eredivisie match tussen Ajax en Heracles, maar de betaalzender kampte met technische problemen.

Bloed zweet en een kijkersdip

NPO 1 beleefde op het voetbal na een belabberde avond. De zender had groots ingezet op Bloed zweet en tranen, maar de biopic over het roerige leven van wijlen André Hazes wist met 680.000 kijkers niet bepaald een miljoenenpubliek te bekoren. Daarvoor deed een herhaling van de veelgeprezen BBC-natuurdocumentaire Planet Earth II het niet veel beter met 630.000 kijkers.

RTL 4 heeft aardige avond

RTL 4 had de beste papieren op het gebied van herhaald amusement, al heeft Ik hou van Holland weleens meer dan 830.000 kijkers getrokken. Dierenquiz Het zijn net mensen deed het met 791.000 kijkers ook zeker niet slecht. Op de late avond zakte de zender wat weg met 287.000 kijkers voor Het collectief geheugen. Maar zouden de RTL-programamplanners echt geen rekening houden met de seizoenen?Reageren op dit artikel