De TV van gisteren: Zaterdagavondprogrammering RTL 4 levert in

  • Geplaatst: Zondag 28 januari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS RTL 4 lanceerde vorige week haar nieuwe zaterdagavondprogrammering. Een kwart van de kijkers lijkt er alweer op uitgekeken... Behalve op Linda de Mol.

Zo opende De TV kantine vorige week met 1.4 miljoen kijkers. Deze week waren dat er 1.1 miljoen, ondanks het acteerdebuut van Luuk Ikink in een Medisch centrum west persiflage (foto), een vernuftige Stranger things parodie en Kasper van Kooten in een dubbelrol bij Voetbal inside. 

Op goed geluk in de min

De tweede Weet ik veel? wist 1.45 miljoen mensen te boeien, een kleine 50.000 minder dan een week eerder toen de app dienst weigerde tijdens de uitzending en er online veel geklaag was. Daarna leek de magie van RTL even over: Gordon dook dik onder het miljoen met Op goed geluk dat van ruim 1.1 miljoen kijkers terugging naar 869.000 kijkers. 

De Mol redt NPO 1

Zonder Wie is de Mol? had NPO 1 een probleem gehad op primetime. De show scoorde 2.46 miljoen kijkers, ruim 400.000 meer dan het Acht uur journaal, maar daarna ging het goed mis. De viering Leeuwarden Culturele hoofdstad 2018 werd om 21.30 uur gestart en de kijkers zapten massaal weg. Uiteindelijk zagen 847.000 cultuurliefhebbers het programma. MolTalk scoorde stabiel en sterk 879.000 kijkers op NPO 3. We weten wie er afvalt, maar wie de Mol is?Reageren op dit artikel