De Wereld Draait Door

AMUSEMENT ‘Aan tafel!’ Met die woorden leidt Matthijs van Nieuwkerk zijn gasten elke werkdag naar de tafel waar het allemaal gebeurt in De Wereld Draait Door (DWDD).

Naast drie actuele gasten krijgt Matthijs elke uitzending gezelschap van een bekende tafeldame of tafelheer. Ali B, Giel Beelen, Arie Boomsma, Hugo Borst, Claudia de Breij, Beau van Erven Dorens, Marc-Marie Huijbregts, Yvon Jaspers, Jort Kelder, Paul de Leeuw, Halina Reijn zijn allemaal als sidekick aangeschoven.

Terugkerende gasten
Regelmatig terugkerende gasten zijn Felix Rottenberg, Frénk van der Linden, Jack de Vries, Prem Radhakishun, Maurice de Hond, Alexander Klöpping, Freek Vonk, Joost Zwagerman.

Sinds 2005
De Wereld Draait Door begint in 2005 en wordt de eerste jaren uitgezonden op Nederland 3. Tegenwoordig is het programma te zien op NPO 1. Het eerste seizoen trekt gemiddeld een half miljoen kijkers. Dit is voor Nederland 3 al een prima score, maar DWDD zou uitgroeien tot een van de best bekeken dagelijkse praatprogramma’s. In 2007 wordt de show bekroond met de Gouden Televizier-Ring.

Vaste onderdelen
Vaste onderdelen zijn De TV Draait Door (een compilatie van onbedoeld grappige tv-momenten), een live muzikaal intermezzo en Lucky TV, een satirisch filmpje over een actueel onderwerp. Elke woensdag is huisdichter Nico Dijkshoorn aanwezig om ter plekke geschreven gedichten voor te dragen over de behandelde onderwerpen. Elke vrijdag wordt de week afgesloten door een stand-upcomedian. Tegenwoordig doet Peter Pannekoek dit, eerder Martijn Koning en Pieter Derks. DWDD heeft ook elk jaar een vaste huisband. In het tweede seizoen is dit pianist Roel van Velzen, daarna respectievelijk Moke, Lucky Fonz III, Rigby, Go Back to the Zoo, Chef’Special, The Kik, Tangarine en Typhoon. In 2015 is dat Lucas Hamming. 

De Jakhalzen
De Jakhalzen was een dagelijkse rubriek in DWDD. Frank Evenblij en Isolde Hallensleben gingen gekleed in zwarte pakken met rode stropdassen de straat op om interviews te doen rond de actualiteit. Later werden o.a. Erik Dijkstra, Janine Abbring, Sofie van den Enk, Jelte Sondij, Lauren Verster en Annechien Steenhuizen toegevoegd aan de Jakhalzen-poule. In 2014 sneuvelde de rubriek.