De wereld draait door (2017)

  • 26 oktober 2017, 11:30 - 12:30 uur
  • NPO 2
Kijk nu

TALKSHOW Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

Met in deze uitzending:

* Jeangu Macrooy over de docu 'Freedom' van George Michael.
George Michael overleed op Eerste Kerstdag 2016. Hij was in zijn laatste dagen nog bezig met het maken van een documentaire over zijn carrière en zijn leven. Bijna een jaar na zijn overlijden is de documentaire 'Freedom' (vernoemd naar één zijn grootste hits) af. De Nederlandse soulzanger Jeangu Macrooy praat aan tafel over de film.

* Jelle Brandt Corstius over misbruik en nieuw programma.
De hashtag #MeToo heeft afgelopen dagen veel stof doen opwaaien, zo ook in Nederland. Eén van de meest recente onthullingen was die van journalist en tv-programmamaker Jelle Brandt Corstius. Vanavond praat hij in de studio over zijn ervaringen met machtsmisbruik én hij praat ook over zijn nieuwe tv-programma 'Robo Sapiens'.

* Theatertrailer: Julius Ceasar.
Een avondvullende theatervoorstelling ingekort tot een theatertrailer. Deze keer van de muzikale bewerking van Shakespeare's Julius Caesar, een stuk van theatergroep Orkater en het Amsterdamse Bos Theater. KO Brass! en Erik van der Horst begeleiden het stuk en dus ook de trailer muzikaal.

* Tafelheer: Akwasi.
Rapper en programmamaker Akwasi is de sidekick van Matthijs van Nieuwkerk.

* Huisdichter Nico Dijkshoorn.
Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, Herhaling, HD 1080i
  • Seizoen: 15

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag