De wereld draait door (2017)

  • 13 november 2017, 19:00 - 20:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

TALKSHOW Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

Met in deze uitzending:

* Pedo's opsporen via cyberspace door Terre des Hommes.
Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes spoort pedo-seksuelen op via een cyberspace-project, waarbij de pedo-sekstoeristen online in kaart wordt gebracht. Terres des Hommes heeft zeker 350 actieve Nederlandse kindersekstoeristen in het vizier. Gideon van Aartsen is onderzoeker van kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes en komt vanavond aan tafel en praat over de opsporingstechniek.

* Boek 'Mijn Amerika' van Mart Smeets.
Mart Smeets heeft sinds zijn 16de levensjaar, de dag waarop president Kennedy werd doodgeschoten, een fascinatie voor de Verenigde Staten. Zijn werk als sportjournalist bracht hem de decennia daarna vaak in het land. Veel van zijn ervaringen op het gebied van muziek, sport, politiek, kunst, geschiedenis, eten, reizen, hotels en het eeuwige racisme beschreef in zijn nieuwe boek 'Mijn Amerika' dat deze maand uitkwam.

* Het Groot Nederlands Songbook - afl. 15.
Vanavond weer een gloednieuwe editie van de rubriek 'Het Groot Nederlands Songbook'. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Vanavond zijn Jack Poels (van Rowwen Hčze) en Ntjam Rosie te gast.

* Tafeldame: Daphne Bunskoek.
Vanavond is Daphne Bunskoek de sidekick van Matthijs. Zij is filmkenner en bespreekt vanavond enkele films die draaien op het IDFA.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 15

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag