De wereld draait door (2017)

  • 8 december 2017, 19:00 - 20:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

TALKSHOW Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

Met in deze uitzending:

* Het wel en wee van de roodborst
Engeland is in de ban van ‘The Robin: a biography’, een boek dat niet over Robin Hood gaat, maar het is een biografie over het roodborstje. De Britten lijken massaal te zijn gevallen voor dit rode vogeltje. De Britse natuurkenner Stephen Moss schreef het boek, hij is onder andere deskundig op het gebied van Britse wilde dieren, vogels, klimaatverandering en kinderen weer in contact brengen met de natuur. Aan tafel: vogelkenner Hans Dorrestijn en Volkskrant-columnist Jean-Pierre Geelen.

* Paul Groot en Willem Nijholt over Cole Porter
De Amerikaanse componist en songwriter Cole Porter staat aan de wieg van het American Songbook. Hij schreef vele hits waaronder 'I’ve got you under my skin', 'Anything Goes' en 'Everytime we say goodbye'. Het leven en het werk van Cole Porter waren een grite inspiratiebron voor de Nederlandse acteur, zanger en danser Willem Nijholt. Hij vertolkte Porter in 1995 in de musical: 'You're The Top'. In 2018 is de musical opnieuw in de theaters te zien, deze keer vertolkt Paul Groot de Amerikaanse componist. Te gast zijn Paul Groot en Willem Nijholt.

* Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Madeleine Peyroux
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een 17-koppig orkest, bestaande uit een selectie van de beste jazzmuzikanten van Nederland. De meesten hebben hiernaast nog een eigen (inter)nationale carričre. Artistiek leider van Jazz Orchestra of the Concertgebouw is Juan Martinez. Ieder jaar gaan ze met een gastartiest het podium op voor een serie Decemberconcerten. Voor deze 20e editie gaan zij op pad met de Amerikaanse jazz-zangeres Madeleine Peyroux, wiens stemgeluid vaak wordt vergeleken met Billie Holiday en Ella Fitzgerald.

* Comedy: De Partizanen
Vanavond weer een sketch van onze huiscomedians De Partizanen.

* Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 15

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag