De wereld draait door (2017)

  • 7 december 2017, 03:47 - 04:40 uur
  • NPO 3
Kijk nu

TALKSHOW Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

Met in deze uitzending:

* Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad
Donald Trump deed wat geen enkele Amerikaanse president aandurfde: de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Al in 1995 werd dit voornemen geformuleerd, maar om het vredesproces niet te verstoren werd het nooit uitgevoerd. Tot gisteren dus. De internationale reacties waren afwijzend, niet alleen vanuit de islamitische wereld. Zo gaf bijvoorbeeld Angela Merkel te kennen deze beslissing niet te steunen. Wat zijn de beweegredenen van Trump? En wat zijn de gevolgen? Aan tafel: Beatrice de Graaf.

* 2017 weer topjaar voor Dafne Schippers
2017 was weer een goed jaar voor Dafne Schippers. Op het WK atletiek in Londen prolongeerde ze haar kampioenstitel op de 200 meter en won ze brons op de 100 meter. Ook is ze weer genomineerd voor sportvrouw van het jaar. Wat zijn de doelen voor het aanstaande jaar?

* Ilse DeLange
Vanavond Ilse DeLange aan de DWDD-tafel. Onze eigen country-ster heeft groots nieuws.

* Muziek: Rico en Sticks maken 3FM Serious Request-anthem
De veertiende editie van 3FM Serious Request komt eraan. Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen zijn dit jaar de bewoners van het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn. Het doel van dit jaar: het samenbrengen van verscheurde families. En ook deze editie krijgt natuurlijk een officieel anthem: rappers Rico en Sticks tekenden voor de eer. Vanavond de primeur op de DWDD-bühne!

* Tafelheer: Erik Dijkstra
Erik Dijkstra is vanavond de sidekick van Matthijs.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, Herhaling, HD 1080i
  • Seizoen: 15

Reageren op dit artikel

Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag