De wereld draait door (2018)

  • 9 februari 2018, 02:30 - 03:25 uur
  • NPO 3
Kijk nu

TALKSHOW Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

Vandaag in De Wereld Draait Door:

* Mart, Erik en Frank over de Winterspelen
Voor sommigen was het jaren wachten, anderen kregen onlangs pas de kriebels. Vandaag zijn ze eindelijk officieel begonnen; de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea. Twee weken lang zien we 3000 sporters uit 94 landen in actie op het ijs of in de sneeuw. De Oranje-equipe telt deze editie 44 winteratleten. Welke sporters moeten we in de gaten houden? Voor welke wedstrijden moet de wekker gezet worden? En wat worden de spannendste duels? In de studio een vooruitblik met Mart Smeets, Erik Dijkstra en Frank Evenblij.

* Jacqueline Govaert speelt 'Lighthearted Years'
De Krezip-jaren van zangeres Jacqueline Govaert liggen alweer negen jaar achter haar en inmiddels is ze alweer drie albums verder. In oktober 2017 kwam haar derde album 'Lighthearted Years' uit, die werd opgenomen in Los Angeles. Vanavond is ze te gast en speelt het titellied van het album 'Lighthearted Years.

* Peter R. de Vries en Gerard Spong over 'Ps: dit is vertrouwelijk'
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries en advocaat Gerard Spong houden er jarenlang een een vlijmscherpe correspondentie op na waarin ze niemand sparen, ook zichzelf niet. Alle actuele en gevoelige onderwerpen uit het strafrecht en hun eigen praktijk passeren de revue. Op een dag zat Spong bij zijn uitgever en liet de mails zien. Waarop de uitgever reageerde: "Dit is zo eerlijk en openhartig, dit is een boek!" Ze stemden er vervolgens mee in elkaar een half jaar wekelijks te mailen en die mails te bundelen. Vanavond in de studio Peter R. de Vries en Gerard Spong.

* Comedy: De Partizanen
Vanavond weer een sketch van onze huiscomedians De Partizanen.

* Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, Herhaling, HD 1080i
  • Seizoen: 16

Reageren op dit artikel

Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag