De wereld draait door

  • 9 maart 2018, 23:40 - 00:35 uur
  • NPO 3
Kijk nu

TALKSHOW Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

Met vandaag aan tafel:

* Diederik van Vleuten over zijn boek
De vader van cabaretier Diederik van Vleuten stond tien jaar geleden opeens met zeven dozen voor de deur. In de dozen zat het familiearchief van de Van Vleutens. De geschiedenis van zijn familie bepaalde vanaf toen Diederiks leven. Het resulteerde in drie succesvolle theatervoorstellingen. Ter afsluiting komt er een boek over uit. Aan tafel Diederik van Vleuten.

* Jett Rebel over zijn nieuwe album
Multi-instrumentalist Jett Rebel kwam vandaag uit het niets met een nieuw liedje, zijn eerste single in ruim een jaar tijd. Het nummer was direct succesvol want het werd uitgeroepen tot Topsong van Radio 2. Het liedje werd ook in Duitsland uitgebracht, en dat land staat op het punt om veroverd te worden want onze oosterburen zijn erg van hem gecharmeerd. Jett Rebel is vanavond in de studio voor een gesprek en hij speelt zijn nieuwe single 'Amy'.

* Boekenbal met Heleen van Royen, Marieke Lucas Rijneveld, Herien Wensink, Laura van der Haar
Voorafgaand aan de Boekenweek, is er vanavond het 83e Boekenbal. Het literaire feestje wordt inmiddels traditioneel afgetrapt bij ons in de uitzending. Aan tafel enkele Belles van het Bal: veteraan Heleen van Royen en debutanten Marieke Lucas Rijneveld, Laura van der Haar en Herien Wensink.

* Erik op de brommer
De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op 21 maart kiest Nederland in 335 gemeenten de gemeenteraad. In de rubriek 'Erik op de brommer' doorkruist Erik Dijkstra het land om de stemming te polsen. Van eigengereide lokale éénmansfracties tot ambitieuze vertegenwoordigers van de gevestigde partijen, hoe hangt de vlag erbij in de kleine hoekjes van ons land?

* Comedy: De Partizanen
Vanavond weer een sketch van onze huiscomedians De Partizanen.

* Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Het is vrijdag, dus Marc-Marie is de sidekick van Matthijs!


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, Herhaling, HD 1080i
  • Seizoen: 16

Reageren op dit artikel

Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag