De wereld draait door (2018)

  • 13 maart 2018, 19:00 - 20:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

TALKSHOW Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

Met in deze uitzending:

* Eva Jinek interviewde Hillary Clinton
Wat ging er door Hillary Clinton heen toen ze hoorde dat niet zij, maar Donald Trump de verkiezingen ging winnen? Daar was Eva Jinek benieuwd naar toen zij Clinton mocht interviewen voor Brandpunt+. Het werd een persoonlijk gesprek, dat vanavond wordt uitgezonden. Eva zit aan tafel en we feliciteren haar natuurlijk van harte met haar zwangerschap.

* Het succes van De Luizenmoeder
Afgelopen zondag werd de laatste reguliere aflevering van De Luizenmoeder uitgezonden; de zeer succesvolle tv-serie over de wederwaardigheden van docenten, ouders en kinderen op basisschool De Klimop. De absurdistische comedy toont de survival of the fittest rond het schoolplein. Soms bijtend cynisch en politiek incorrect, soms hartverwarmend. Voor ouders een 'feest' der herkenning, voor anderen een blik in de absolute hel; de serie is in ieder geval het best bekeken NPO3-programma sinds 2002. De zinsnede 'Hallo Allemaal, wat fijn dat je er bent' behoort ondertussen tot ons cultureel erfgoed, vergelijkbaar met 'Goeiesmorgens' uit Debiteuren/Crediteuren. Aanstaande zondag wordt er nog een special uitgezonden. Wij blikken vanavond terug met de cast op het afgelopen seizoen.

* Muziek: Johan
Een nieuw album van Johan! De band rond Jacob de Greeuw kende personeelswisselingen en doorstarts, maar brengt in april, tweeëntwintig jaar na het verschijnen van het titelloze debuut, het album ‘Pull Up’ uit. Wederom onvervalste Beatlesque gitaarpopliedjes met af en toe een rauw randje. Vanavond spelen ze About Time op onze bühne.

* Erik op de brommer
De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op 21 maart kiest Nederland in 335 gemeenten de gemeenteraad. In de rubriek 'Erik op de brommer' doorkruist Erik Dijkstra het land om de stemming te polsen. Van eigengereide lokale éénmansfracties tot ambitieuze vertegenwoordigers van de gevestigde partijen, hoe hangt de vlag erbij in de kleine hoekjes van ons land?

* Tafeldame: Hélène Hendriks
Hélène is vanavond sidekick van Matthijs.


  • Bijzonderheden: Teletekst ondertiteld, HD 1080i
  • Seizoen: 16

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag