Denemarken of Ierland: wie haalt het WK?(2017)

  • 14 november 2017, 23:15 - 23:45 uur
  • NPO 3
Kijk nu

SPORTNIEUWS Denemarken en Ierland spelen een tweeluik om kwalificatie voor het WK voetbal in Rusland. Drie dagen geleden was de eerste wedstrijd in Kopenhagen, nu valt de beslissing in Dublin. De NOS brengt een samenvatting.

Terwijl het Nederlands elftal zich bezighoudt met onbeduidende oefenpotjes, strijden elders in Europa sommige landenteams voor hun laatste kans op WK-deelname. In het Aviva Stadium in Dublin spelen Ierland en Denemarken een cruciaal duel. De eerste ontmoeting van dit tweeluik was drie dagen geleden in Kopenhagen.

Shane Long

Afhankelijk van die uitslag weten beide teams waar ze aan toe zijn. Bij Ierland is Shane Long een van de belangrijkste spelers. De spits miste vorige maand belangrijke kwalificatieduels vanwege een blessure, maar is er nu weer bij. Denemarken leunt op onder anderen Christian Eriksen. De middenvelder had met acht doelpunten een groot aandeel in Denemarkens tweede plaats in de kwalificatiegroep.

Loting

Behalve in Europa zijn er in de rest van de wereld ook nog play-offs om deelname aan het wereldkampioenschap. Daarin neemt Nieuw-Zeeland het op tegen Peru en speelt Honduras tegen Australië. Wanneer die duels achter de rug zijn, kunnen de gekwalificeerde teams zich gaan opmaken voor de loting. Die is op 1 december in Moskou.


Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag